Skip to main content
CBS De Loofboom

CBS De Loofboom

Nieuwerkerk aan den IJssel

ruimte om te groeien

CBS De Loofboom

CBS De Loofboom

Nieuwerkerk aan den IJssel

ruimte om te lezen

 

Muziek

Muziek maken is een creatief proces en daarom goed voor kinderen. Onderzoek laat zien dat het de ontwikkeling van hersenen stimuleert en dat het een positief effect heeft op schoolprestaties. Samen muziek maken is ook heel leuk. Kinderen hebben er veel plezier in. Tegelijk leren ze goed naar elkaar te luisteren en rekening met elkaar te houden. Op onze school maken we graag muziek.

Zingen

Dat is een goed begin van de dag: op school zingen we elke dag met elkaar. Kinderen leren regelmatig nieuwe psalmen, liederen en liedjes. Bijvoorbeeld naar aanleiding van Bijbelverhalen die we aan de kinderen vertellen. Natuurlijk wordt er ook veel gezongen 

Over ons

"CBS De Loofboom wordt gekenmerkt door de volgende woorden en begrippen: veilig, persoonlijke aandacht, aandacht voor niveauverschillen, denken in oplossingen, liefde voor de leerlingen, van én met elkaar leren."

(ouder)

 

Sfeerfoto

Meer Muziek in de klas

Onze school doet mee met het project ‘Meer Muziek in de klas’. We werken samen met de muziekschool MozArt. Vakleerkrachten van de muziekschool geven samen met ons muzieklessen. Zo brengen we steeds meer muziek in de school. Kinderen maken kennis met verschillende instrumenten en leren spelenderwijs muzikale begrippen zoals maat, ritme en melodie. 

 

Sfeerfoto